Woensel Supertoll! sociaal kunstproject in het Van Abbemuseum, Deel 1

 

Woensel Supertoll! is een sociaal kunstproject dat zich in drie jaar tijd uitrolt over een groot deel van Woensel. Het bestaat uit drie delen: een werkperiode in het Van Abbemuseum, samenwerking met de wijk Woensel en een permanent kunstwerk in de vorm van een gigantische tol bij het nieuwe HOV2 busstation in Eindhoven eind 2015.

 

Deel 1: Van Abbemuseum

In 2013 werkte ik een half jaar in Het Oog van het Van Abbemuseum, waar ik samen met rapper Fresku en tol bouwde uit honderden door hem beschreven planken. Van de teksten en het maakproces werd een videoclip gemaakt: WILSKR8.

 

En een Timelaps: https://www.youtube.com/watch?v=PcUfaZAcXEM

 

“Waar het puntje van de tol de aarde raakt, daar is het kei heet. Roodgloeiend bijna door de wrijving. Het mooie van de tol is dat hij de zwaartekracht overstijgt. Het is magisch om naar te kijken. Hij oogt heel rustig maar er zit heel veel energie in. Het is net als met je eigen kracht. Als je in je eigen kracht staat, dan kun je puur reageren. Dan is het gewoon goed. Je hoeft niet te twijfelen want je doet het gewoon helemaal puur vanuit jezelf.  Dat je niet die barrières hebt maar gewoon ‘pats’ reageert.” (uit een interview dat ik gaf aan Radioprogramma De Avonden, december 2013)

 

Categorie
Exposities, Projecten