Feel the vibe: kunst en breakdance van Rooijakkers en The Ruggeds op lege landingsbaan Eindhoven Airport

 

Kunst op vliegveld

Eindhoven | In de zomer van 2020 werkte ik samen met de wereldkampioen breakdance crew The Ruggeds. Doel: hun moves en vibe vastleggen in een kunstinstallatie. Covid-19 werkte ook mee en bood ons een ‘one in a million’ kans: in de week van onze filmshoot landden er geen vliegtuigen op Eindhoven Airport. We konden dus alles op het vliegveld filmen. Kijk de clip!

 

De tentoonstelling is vanaf 17 september 2020 dagelijks te zien op Eindhoven Airport en is vrij toegangelijk.  Wegens Corona is de expositie verlengd tot eind 2021. Meer Info

 

 

The Ruggeds

Deze wereldkampioen breaking crew uit Eindhoven heeft zich vanaf jonge leeftijd ontwikkeld van straatcultuur tot een groep met een eigen artistieke signatuur. Zij brengen hun verschillende ervaringen samen in optredens, choreografie, het organiseren van evenementen, produceren en acteren om zo samen een positieve synergie te creëren.  Check The Ruggeds hier.

 

 

Eindhoven Airport x Van Abbemuseum x Piet-Hein Eek

Eindhoven Airport biedt in samenwerking met Van Abbemuseum een podium voor regionale kunst.  Reizigers en andere bezoekers maken in wisselende exposities kennis met technologie, design, kunst en innovaties uit Eindhoven en omgeving. Op het voorterrein van de luchthaven wordt door kunstenaar Piet Hein Eek kunst, cultuur en techniek getoond die is gemaakt door regionale kunstenaars Tijs Rooijakkers en The Ruggeds, geselecteerd in samenwerking met het Van Abbemuseum. Twee keer per jaar wisselt de invulling van de expositie.

Meer informatie: https://www.eindhovenairport.nl/nl/feelthevibe

 

Categorie
Exposities, Projecten