Door deze bomen ga je het bos weer zien

Boompijl is een guerrillaproject waarin in samenwerk met andere kunstenaars en jonge creatieven. In parken en plantsoenen plaatsen wij gigantische pijlpunten.

Boompijl prikt je bubbel door, verruimt je blik en en zaait verwondering. Vanaf het moment dat je één pijl gezien hebt, zul je anders naar de wereld om je heen kijken.

 

 

Bubbel

Iedereen is gevangen in een totaal absurd beeld van de werkelijkheid. Het dunne, vergankelijke laagje waar we ons aan vast houden en van al wat “nieuws” is, bedekt de echte wereld. Daardoor ZIEN we deze niet meer. Veel van onze energie gaat zitten in het reageren op door anderen gemaakte beelden en verhalen, in plaats van dat we naar de realiteit kijken en ons eigen wereldbeeld maken. Waarom beperken we onszelf zo gigantisch? Opgesloten in onze bubbel raken we losgekoppeld van wat er werkelijk om ons heen gebeurt en zien we door de bomen het bos niet meer. Door juist de aandacht te richten op bomen die scheef staan, en dus afwijken van de norm, prikt Boompijl die bubbel door.

 

De eerste Boompijlen worden in de herfst van 2020 geplaatst en hebben artwork van o.a. Stijn Bles, Braz, Stijn van Leest. Het uiteindelijke doel is om pijlen af te schieten door heel het land.

 

Boompijl team

Tijs Rooijakkers (concept en artistieke leiding), Joep Burghouwt (logo ontwerp), Jasper Naus (concept en grafisch ontwerp website), Stijn van Leest (grafisch ontwerp en guerrilla), Arnold Francisca (developer), Vivian van Gaal (onderzoek en projectleiding).

 

Meer informatie: www.boompijl.nl en #boompijl

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

Categorie
Projecten