Ruggeds airport

Premiere ‘Feel the Vibe’ 17 september 2020

Breakdance en kunst op de landingsbaan  |

Samen met de Eindhovense breakdance groep The Ruggeds had ik de eer om dit nieuwe project Feel the Vibe te openen met een speciaal gemaakte installatie in 3 vitrines. We werken er deze zomer aan en ‘dankzij’ Corona hebben we filmopnames kunnen maken op de landingsbaan.  Vanaf nu te zien het aankomstplein van Eindhoven Airport!

Feel de vibe is een nieuw platform voor regionale kunst op intiatief van Eindhoven Airport, het Van Abbemuseum en Piet-Hein Eek.

Te zien tot 30 04 2021.

 

poster
***

 

Nieuwsbericht van Omroep Brabant door Rogier van Son

Je kunt er niet omheen als je bij Eindhoven Airport bent. Vlakbij de ingang zijn drie enorme vitrines geplaatst met daarin kunst uit de eigen stad. Met een opvallende deelnemer: The Ruggeds. Het is een Eindhovense breakdancegroep die de hele wereld over reist en eerder ooit wereldkampioen werd. Ze dompelden zich onder in verf en dansten daarna op de landingsbaan van de luchthaven.

De vitrines zijn donderdagmiddag onthuld, met een dansshow van The Ruggeds. Het maken van deze vorm van kunst was een ongewone klus voor de dansers die te zien zijn in diverse dansshows, commercials en videoclips van onder meer Justin Bieber. Op de grond lag plaatmateriaal dat na de dansbewegingen onder de verfspetters kwam te zitten.

Miljoenen mensen kunnen het werk bekijken. Een publiek dat geen kaartje voor een tentoonstelling koopt en toch hun werk kan zien. “Het is spannend en supertof ook dat zoveel mensen dit gaan zien”, zegt Niek Traa van The Ruggeds.

De Eindhovense kunstenaar Tijs Rooijakkers ging met de platen vol verfspetters aan de slag. “Het is een soort laminaat. Ik bewerk het door het te verhitten”. De platen werden gevormd in golfbewegingen en die zijn te zien in een vitrine. De reizigers zien er van alles in.